سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اشتباهات رایجی که در طراحی سایت تجارت الکترونیکی اتفاق می افتد

 با فراگیری اینترنت در زندگی انسانها وارد شدن به فضای مجازی و راه اندازی کسب و کار در این محیط به اصلی اجتناب ناپذیر بدل شده است.  سایت های تجارت الکترونیکی و بازاریابی اینترنتی در حکم میانجی بین مشتریان و فروشندگان عمل می کنند پس طراحی سایت یکی از ارکان مهم  و تاثیرگذار در کسب و کار اینترنتی و تجارت الکترونیکی خواهد بود. با این دید باید اصول حرفه ای طراحی سایت بازاریابی اینترنتی را شناخت و به دنبال آن بهینه سازی سایت را هم عملیاتی کرد تا به سوددهی و بهینه کردن عملکرد سایت و کسب و کار اینترنتی مناسب دست یافت. در این نوشته سعی می کنیم خطاها و اشتباهات متداولی که در طراحی سایت اینگونه سایت ها بروز می کند را برای تان بیان کنیم تا اینگونه اشتباهات در طراحی سایت شما اتفاق نیفتد.

 نبود برنامه ریزی درست و پیش برنده

هدف های غیر منطقی و غیر واقع

هذف های کسب و کار با سایت طراحی شده سازگار نیست.

بالا بردن و ارتقای سایت

پرداخت هزینه های زیاد برای طراحی سایت بدون اینکه عوامل ارتقای سایت را در نظر گرفت که باعث اتلاف سرمایه می شود.

 طراحی سایت ضعیف با کارآمدی ضعیف

اما چه موردهایی را باید در طراحی سایت خود رعایت کنیم به طور خلاصه می توان موردهای زیر را نام برد:

دسترس پذیر بودن راحت محتوا و مطالب و سمت گیری مناسب سایت

به کارگیری فونت مناسب و کاربر پسند

کم کردن هر چه بیشتر گیجی و  سردرگمی کاربران و مراجعه کنندگان به سایت در پیدا کردن مطالب موردنظرشان

عملکرد ضعیف

سایت هایی که داراری سرعت پایینی در بارگذاری مطالب خود هستند معمولا دچار مشکل می شوند و حتی باعث شکست در فضای مجازی می شوند.

مولفه سرعت کم بارگذاری سایت ها را در طراحی سایت ضعیف آنها باید جستجو کرد. البته به کارگیری هاستینگ ضعیف و استفاده نکردن از عکس ها و تصاویر بهینه شده و غیره نیز مولفه هایی است که باید به آنها هم توجه داشته باشید.

امنیت سایت و معضل هک

پرداخت های آنلاین نامطمئن و ناامن

حمله اسپم ها در بلاگ ها و یا کامنت های کاربران

سایت هک شده یا حمله شده

وجود داشتن ویروس بر روی سایت

به کارگیری سرویس های ارزان

هاستیگ های ارزان معمولا سرعت های کمتری دارند و خدمات ضعیف تری را هم اراده می دهند.

محتوا و مطالب سایت

لحاظ کردن مسئله های گرامری و تلفظ لغات سخت به خاطر رسم الخط زبان فارسی

محتوای نادرست و غلط

محتوایی که به صورت ضعیف نوشته شده باشد و ویراستاری درست و حسابی نداشته باشد

محتوای نامناسب

بهینه سازی سایت نامناسب

منبع: طراحی سایت


همه چیز درباره بهینه سازی سایت

بهینه سازی سایت چیست؟
بهینه سازی سایت یا سئو (SEO) یکی از قدم های مهم و قابل توجه طراحی سایت در نزد موتورهای جستجو  (Search Engine Optimization)  است. بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان بهینه سازی سایت تضمین کننده بازدیدهای هدف دار سایت شما می باشد.
بهینه سازی موتورهای جستجو یعنی اینکه شما مجموعه ای از روش ها و تکنیک ها و مهارت های خاص را برای سایت خود به کار بگیرید که هنگام جستجوی کاربران در موتورهای جستجو مانند Google ، Yahoo و یا Microsoft سایت شما بازدید و ترافیک بالایی را به خود اختصاص دهد.
بهینه سازی سایت به دو محدوده اصلی قابل تقسیم است :
?- off-page بهینه سازی سایت: اعمالی که مستقلا از طراحی سایت شما صورت می پذیرد .
? – on-page بهینه سازی سایت: اعمالی که به طراحی سایت شما را قدرت عوض شدن را می دهد تا رتبه بندی خوبی را در موتور های جستجو  بدست آورید .
در این نوشته سعی می کنیم هر دو مورد این اعمال را با جزییات بررسی کنیم:
نکته مقدماتی که باید توجه کنید آن است که یک طراحی سایت خوب و کامل در موتور های جستجو  بهینه به خودی خود نمی شود الا اینکه هر دو محدوده  off-page  بهینه سازی سایت و on-page بهینه سازی سایت را در طراحی سایت پیاده نمایید.
بهینه سازی سایت شما:
بهینه سازی سایت منوط بر خریدن لینک های حمایت شده و درجه اول در adwords ( سیستم تبلیغات گوگل) و آسوده کردن خیال خود بر اینکه حالا طراحی سایت من در گوگل درجه یک است نمی باشد.
تهیه کردن اینگونه لینک های تبلیغی مربوط به SEM یا Search Engine Marketing است یعنی مربوط به سیستم بازاریابی موتور های جستجو  است و در این نوشته نمی گنجد.
همچنین بهینه سازی سایت به معنای شماره یک بودن نام شرکت شما نیست.
چه کسی بهینه سازی سایت را به کار می گیرد؟
اگر طراحی سایت شما اکنون با جستجوی عبارت “نحوه درست کردن تخم مرغ” در رتبه دهم قرار دارد، برای بهبود بخشی به این جستجو و آوردن آن در رتبه های بالاتر شما نیازمند بهینه سازی سایت می باشید. کاربرد موتورهای جستجو  در اینترنت هر روز گسترده تر و متداولتر می شود با این حساب هر کسی که می خواهد در فضای مجازی دیده شود می تواند از مزیت های بهینه سازی سایت استفاده نماید.

بررسی واژه های کلیدی:
پیش از اینکه شما بتوانید طراحی سایت تان را نزد موتورهای جستجو  بهینه نمایید، نخست باید واژه هایی را که در بهینه سازی قرار است هدف بگیرید را تعیین کنید. برای آغازی خوب سه یا چهار واژه کلیدی را که می خواهید طراحی سایت در جهت آن ها رتبه مناسبی را کسب کند انتخاب کنید. با به یاد داشتن این واژه های کلیدی در ذهنتان، شما می توانید هدف تان را به این صورت معلوم کنید که که با جستجوی هر یک از این واژه ها در موتور جستجوگر گوگل، طراحی سایت شما جزء ده نتیجه اول باشد. (می گوییم گوگل به خاطر اینکه اگر شما توانستید در گوگل رتبه خوبی را بدست آورید، در سایر موتور های جستجو  نیز رتبه خوبی خواهید داشت.) این واژه های کلیدی می توانند هم از دسته واژه های عام و هم خاص انتخاب شوند. اما قبل از انتخاب لازم است درباره واژه ها کمی مطالعه و تحقیق کنید.
واژه های کلیدی بهینه سازی سایت:
در بحث های طراحی سایت، یک واژه کلیدی عام واژه ای است که اکثر مردم آن را جستجو می کنند چون بسیاری از مردم ممکن است نظری مبهم و نامعلوم نسبت به چیزی که به دنبال آن هستند داشته باشند. واژه های عام کوتاه هستند و خیلی خاص نمی باشند (مانندکفش یا ورزش). این واژه های کلیدی به دشواری می توانند در گوگل رتبه نخست را از آن خود کنند به این خاطر که تعداد زیادی سایت موجود است که این واژه ها در آنها به کار رفته است. حالا اگر شما بتوانید رتبه خوبی برای یک واژه کلیدی عام کسب کنید، بازدید خوب و بزرگی را برای طراحی سایت خود خواهید داشت.

خلاصه :تلاش کنید در دراز مدت یک واژه کلیدی عام را در رتبه خوبی قرار دهید برای مبتدیانی که قصد رقابتی ندارند پیشنهاد می شود یک واژه کلیدی عام را انتخاب نماییند و سعی کنند آن را در موتورهای جستجو به رتبه بالاتری بیاورند.
واژه های کلیدی خاص:
واژه های کلیدی خاص شامل تعدادی صفات و یا واژه ها است که جستجو را خیلی هدفمند می کند. افرادی که این جستجو ها را انجام می دهند ، از خواسته خود اطلاع دارند. (مثلا: کیف چرمی قهوه ای متوسط) . این واژه ها کمتر حالت رقابتی دارند و رسیدن به رتبه های بالاتر در موتور های جستجو  برای آنها کار سختی نیست. نقطه ضعف اینگونه واژه ها در آن است که تعداد بازدیدها در ماه برای جستجوی این واژه خاص کم می باشد. به تعبیری سایت شما نیازمند تعداد واژه خاص زیادی است تا بتواند مانند واژه های عام ترافیک و بازدیدکننده داشته باشید.
واژه های کلیدی منحصر به فرد و یا تجاری :
این واژه ها مختص شرکت شما می باشد. این واژه ها سهل الوصول ترین شیوه جذب ترافیک است. شرکت هایی که واژه اختصاصی منحصر بفردی برای شرکت خود دارند باید واژه کلیدی آن شرکت را در طراحی سایت شان بهینه نمایند. با این کار رقیب های آنها مجال کمتری برای عرض اندام پیش موتورهای جستجو خواهند داشت پس شما اگر نام و واژه منحصر بفرد و خاصی برای شرکتتان دارید آن را هر چه زودتر بهینه و بهبود ببخشید.
وسیله های بررسی واژه های کلیدی:
وسیله های بررسی واژه های کلیدی از دو بخش جادویی و یک بخش آمارگیری سخت تشکیل شده است.
تهیه فهرستی کوتاه:
برای اینکه بتوانید از روش های بهینه سازی  که در اینجا گفته می شود بهترین استفاده را بکنید، برای هر کدام از صفحه های طراحی سایت بیشتر ز دو تا سه واژه کلیدی را در نظر نگیرید . یکی از اشتباه های رایج تازه کارهای بهینه سازی سایت آن است که برای هر صفحه بیش از ??? واژه کلیدی را در نظر می گیرند و بلند پروازانه می خواهند همه این واژه ها نیز در موتور جستجوی گوگل در رتبه نخست قرار بگیرد. اینکار ممکم است مدت ده سال به درازا بکشد موتورهای جستجو با الگوریتم های بسیار پیچیده ای کار می کنند و با این کار نمیشود آنها را فریب داد به همین خاطر بهتر است واژه های کلیدی سایت تان را واقعی تر و کوتاه نمایید. برای طراحی سایت های نو و تازه تا حدودی غیر ممکن است که از همان ابتدا برای تعداد زیادی از واژه های کلیدی رتبه ی خوبی داشته باشند .
رتبه صفحه یا PageRank  چیست؟
” رتبه ی صفحه ” سیستمی می باشد که توسط مشهورترین موتور های جستجو یعنی گوگل پایه گذاری شده است. موتورهای جستجو  در ابتدای کار به همه طراحی سایت ها به طور مساوی رتبه می دادند و نتیجه های جستجو فقط بر مبنای محتوا و برچسب های متایی که در آن صفحه ها درج می شدند صورت می گرفت. با سپری شدن زمان سیستم رتبه بندی صفحه ها، موتور های جستجو  را متحول کرد و یک عامل دیگر به محک های آن ها اضافه شد یعنی : اعتبار طراحی سایت .
برای اینکه معلوم شود که یک طراحی سایت تا چه اندازه دارای اهمیت و معتبر است، گوگل طراحی سایت های بزرگ متعددی را برگزید، طراحی سایت هایی مانند cnn.com و dmoz.org و espn.com . طراحی سایت این دسته از سایتها به روشنی خیلی معتبر و دارای اهمیت بودند و گوگل اینگونه حدس زد  که اگر این دسته از طراحی سایت ها به سایت دیگری مثلا طراحی سایت ب لینک بدهند ، طراحی سایت بنیز قادر خواهد بود قسمتی از اعتبار آن طراحی سایت را بدست آورد و به همین منوال اگر طراحی سایت ب به طراحی سایت دیگری مثلا طراحی سایت  ج لینک بدهد، طراحی سایت ج نیز قادر خواهد بود قسمتی از اعتبار آن را داشته باشد و همین طور طراحی سایت کوچکتر هم.
با استفاده از همین سیستم برای اعتبارسنجی یک طراحی سایت ، گوگل توانست به هر طراحی سایت بر مبنای اعتبار آن رقمی را از ? تا ?? تحت عنوان رتبه ی صفحه اختصاص بدهد. البته سیستم رتبه صفحه تا کنون خیلی پیچیده تر شده است ولی شروع کارش به این صورت بود.
رتبه صفحه من چیست؟
برای اینکه رتبه صفحه سایت خودتان را بدانید نوار ابزار گوگل را با عنوان Google’s toolbar بر بالای نوار ابزارتان  نصب نمایید . گوگل یک نمودار کوچک سبز رنگ دارد که رتبه هر طراحی سایت را از ? تا ?? نشان می دهد. توجه کنید که این رتبه ممکن است هر سه ماه یکبار به روز شود و در ضمن این رتبه به صورتی تخمینی می باشد.
دانستن رتبه صفحه به کار چه کسی می آید؟
زمانی که سیستم رتبه صفحه به وجود آمد فقط گوگل این فن آوری را به کار می گرفت، اما زمانی که سایر موتور های جستجو  نیز دانستند که تا چه اندازه سیستم رتبه صفحه در بالا بردن درستی و دقت گوگل نقش ایفا می کند ، تقریبا همه آنها نیز سیستم رتبه صفحه را در قسمتی از الگوریتم خودشان لحاظ نمودند. در گذشته در حالی که بسیاری از طراحی سایت ها در حال اضافه کردن سیستم رتبه صفحه به الگوریتم های جستجوی خود بودند ، بعضی از آنها نتوانستند حوصله به خرج بدهند تا خود به ساخت این سیستم اقدام نماییند و رتبه صفحه موتور جستجوگر گوگل را در سایتشان به کار بردند . (به عنوان نمونه سایت یاهو مدتی از این شیوه استفاده می نمود.)
علاوه بر موتور های جستجو  ، کارشناسان بهینه سازی  موتور های جستجو ، خریداران لینک ، صاحبان سایت ها ، صاحبان فروشگاه ها، و هر فردی که می خواهد ارزش سایتش را بداند ، از رتبه صفحه سایت در موتور های جستجو  استفاده می کرد تا اندازه مهم بودن سایتش را بداند و آن را ارزیابی کند.
رتبه صفحه  چه قدر دارای اهمیت است؟
هنگامی که گوگل در دوران نخستین شکل گیریش بود، رتبه صفحه فقط محکو عاملی در جهت رتبه بندی یک طراحی سایت شمرده می شد . اما به زودی زمانی که بهینه سازها به اهمیت رتبه صفحه پی بردند، درصدد پیدا کردن شیوه های شدند تا رتبه صفحه خود را از راه های مصنوعی و غیر معمول ارتقا بدهند و این طراحی سایت ها با این کار اعتبار زیادی را برای سایت شان نسبت به اهمیتی که گوگل به سایت آنها می داد به دست آوردند. پس گوگل و سایر موتور های جستجو  دانستند که تا چه میزان باید به رتبه صفحه اهمیت داد و رفته رفته اهمیت رتبه صفحه رو به کاستن کرد.
یکی از روش های گوگل آن است که اعداد رتبه صفحه هر سایت را در نوار ابزار خود به جای هر هفته در سال فقط چهار مرتبه به روز می کند و این کار کارشناسان بهینه سازی موتور های جستجو را دشوارتر می نماید تا دقیقا بدانند رتبه واقعی طراحی سایت چه میزان می باشد. روش دیگر گوگل خودداری از طراحی سایت هایی است که می خواهند لینک سایت های دیگر را در جهت بالا بردن رتبه در طراحی سایت خود به فروش برسانند. از جانبی گوگل به آسانی نمی تواند ین روش را به کار ببرد به این خاطر که باید خطر رتبه مناسب ندادن به یک سایت خوب را قبول کند.
این جنگی میان گوگل و کارشناسان بهینه سازی سایت می باشد که به این زودی ها تمام نمی شود و همچنان ادامه دارد.

من از کجا برای سایت خودم رتبه صفحه به دست بیاورم؟
هر چند سخت است اما شما باید برای سایت تان رتبه صفحه به دست آورید این کار باید هدف دراز مدت شما در بهینه سازی سایت برای  بالا بردن طراحی سایت تان باشد.
تنها شیوه ای که طراحی سایت شما خواهد توانست رتبه صفحه به دست بیاورد آن است که لینک طراحی سایت شما در حداقل یک سایت که هم اکنون دارای رتبه صفحه می باشد قرار گیرد ، این به این معناست که گرفتن یک تن لینک در طراحی سایت هایی که دارای رتبه صفحه صفر می باشند به امتیاز سایت شما هیچ کمکی نخواهد کرد . در صورتی که درج کردن لینک طراحی سایت شما در سایتی با رتبه صفحه ده خواهد توانست به زودی طراحی سایت شما را به رتبه صفحه ده برساند ، اگر طراحی سایت شما از طریق گوگل ارزیابی شده و دارای تعداد بسیاری لینک به سایر سایت ها نباشد .
روند بالا رفتن رتبه صفحه طراحی سایت مستقیما به کسب لینک وابسته است . به دست آوردن لینک به معنای درج شدن لینک طراحی سایت شما در سایر سایت ها به طور عادی و یا از راه خرید لینک است .

برچسب عنوان ( title tag ) در بهینه سازی سایت:
نخستین و اصلی ترین گام بهینه سازی سایت که باید بر روی صفحه های سایت تان اعمال کنید برچسب عنوان است.
<title </title
خیلی از کسانی که منبع های خارجی و یا ویرایشگر متن WYSIWYG را به کار می برند، از درج کردن برچسب meta  را که قادر است برای آن ها محبوبیت بسیاری در موتور های جستجو به همراه داشته باشد غفلت می کنند.
مزایای به کار بردن برچسب های عنوان بهینه شده در بردارنده سه قسمت است:
? – کاربری که واژه کلیدی شما را سرچ می کنند، در صورتی که عنوان طراحی سایت شما مانند عبارت جستجو شده باشد ، لینک و عنوان سایت شما را به صورت مشخص (هایلایت ، پررنگ ،بولد شده) خواهند دید و این قطعا تعداد کلیک برای طراحی سایت شما را نسبت به زمانی که از برچسب عنوان استفاده نشده است بالا خواهد برد .
? – منجر به بالا رفتن رتبه بندی سایت شما در موتور های جستجو  خواهد شد .
? – به موتور های جستجو مدد خواهد رساند تا میان صفحه هایی که امکان دارد شبیه هم باشند تفاوت و تمایز بگذارد.

برچسب های header و bold در بهینه سازی سایت:
با این که در ده سال اخیر اینترنت به میزان قابل توجهی متحول شده است ولی چیزی که همچنان پا برجاست تکنیکی است که وبمسترها مطالب و سرفصل های دارای اهمیت طراحی سایت خودشان را با آن معین می نمایند . سرفصل های یک صفحه غالبا با برچسب های header معلوم می گردد . ( از <h1> تا <h6>) و همچنین مطالب مهم در برچسب های بولد ( به صورت پر رنگ و برجسته شده ) جای می گیرند تا اطمینان حاصل شود که کاربر به این مطلب ها توجه بیشتری دارد . نه تنها این مطلب ها توجه کاربرها را به خود جذب می نماید بلکه به منزله شاخصی مقدماتی در اختیار موتور های جستجو  قرار می گیرد تا بدانند صفحه مورد نظر درباره چه چیزی حرف می زند و چه بخش هایی از آن دارای اهمیت می باشند.

<h1> تا <h6> ( برچسب های header )
برچسب های header شیوه موثری می باشند تا رتبه بندی خود را در موتور های جستجو  افزایش بدهید . مثلا اگر شما صفحه ای در باره ” کیف های ارزان ” دارید ، بهترین شیوه برای معلوم نمودن آن قرار دادن برچسبheader  به صورت ذیل در سرآغاز صفحه است تا به کاربرهای موتور های جستجو  نشان دهد که این صفحه از طراحی سایت شما در باره چه چیزی حرف می زند :
<h1>کیف های ارزان</h1>
البته از به کارگیری بیش از اندازه واژه های کلیدی خودداری کنید و برای این کار بهتر است که در هر صفحه حداکثر از سه تا چهار برچسب header استفاده کنید و بعد از برچسب های header حداقل یک پاراگراف متن داشته باشید .
صفحه ای که دربردارنده تعداد بسیاری برچسب header  باشد برای موتور های جستجو  شبیه به اسپم به نظر می رسد و برای کاربرها مناسب نخواهد بود.
italic ، bold و emphasis
بعد از اینکه برچسب های header را در صفحه خود به کار بردید، برچسب ها را ایتالیک یا بولد و یا  emphasis استفاده کنید تا اصمینان حاصل کنید که موتور های جستجو  به دارای اهمیت بودن این واژه ها پی خواهد برد.
منبع: طراحی سایت